Return to site

ACC 1 IN ZWAAR WEER

Helaas blijven de resultaten van ons eerste elftal zwaar achter bij de verwachtingen van vlak voor het nieuwe seizoen.

Allereerst is daar de ongelukkige omstandigheid dat onze vriend Heino Kuhn wegens een lastige blessure niet inzetbaar blijkt te zijn. In de 50 over competitie werden 6 wedstrijden, in deze herfstachtige zomer, uitgespeeld en ze gingen helaas allemaal verloren. Een wedstrijd verregende voor de tweede keer (Excelsior) en leverde een punt als troostprijs op.

Er resten nog twee thuis wedstrijden komend weekend tegen resp. VRA (zaterdag as) en VOC (zondags as) en dan zit de 1 e speel helft er op. Op de ranglijst staan wij onderaan met 3 punten achterstand op Sparta en 4 op Hermes DVS.

Een verlies partij is tot daar aan toe, maar het is vooral het zeer zwakke batten dat de schade veroorzaakt. Mannen die vorig jaar probleemloos 30 of 40 runs bijdroegen, worstelen nu om de dubbele cijfers te halen. Met moeite worden besheiden totalen van 100 tot 140 runs gehaald. Er wordt wekelijks goed getraind en veel gesproken over de oorzaak van het collectief falen met het wilgenhout.

Zondag jl. was HCC op de Diepput de tegenstander. Na gewonnen toss gingen wij nu maar eens fielden. Dat ging tot de 40 e over zeer behoorlijk. Na 30 overs stond HCC. op 113/2 en na 40 overs op 155/5.

Maar in de laatste 10 overs voegden de Hagenezen er nog 100 runs aan toe en eindigden op 248/6/50. De als wicketkeeper debuterende Mark Wolfe noteerde 4 vangen (!) terwijl zijn voorganger achter de palen, Ben v/d Merwe met 2/51/7 als enige meer dan 1 wicket nam.

De toch al moeizaam opererende battingside moest het nu ook nog zonder Shreyas Potdar (ziek) en coach Guy Sheena (verstuikte enkel) doen.

Het batten was pet. 101 all out, waarbij Izzy Sayed en wederom Mark Wolfe beiden met 22 runs topscorer waren.

Komend weekend dus een double en wel thuis op zaterdag 20/7 VRA en zondag 21/7 VOC. De bal voor de thuis wedstrijd tegen VRA wordt aangeboden door de weer goed herstellende Carolien Woudstra en de bal tegen VOC wordt aangeboden door Max de Bruin Sr.

Kom op mannen, zet je zelf aan tot betere daden. De wil daar toe is ongetwijfeld aanwezig. Nu nog de uitvoering: verstand op NUL en blijf in jezelf geloven.!!

ACC 2 dat naar de 1e klas promoveerde (= 3e niveau) staat vooralsnog in de middenmoot met 8 wedstrijden gespeeld waarvan 3 gewonnen en 6 punten. Dat geeft nu plek 5, maar de speelruimte is gering, want nummer 10 en laatste, Hermes DVS.2 heeft 4 punten.

De nett run rate zal hier aan het einde van de 1e speelhelft wel de scheiding tussen Kamioenspoule en degradatitiepoule moeten aanbrengen.

Dus mannen dringend advies om zondag as. de laatste wedstrijd (uit tegen VOC 2) tot overwinning te maken. Good luck.

OBSERVER