Return to site

ACC sluit seizoen toch winnend af!!

ACC 1 heeft haar verblijf in de Topklasse afgesloten met een 3e overwinning op rij. De wedstrijd tegen Excelsior dat met slechts 10 man was opgekomen, was voor dit seizoen een merkwaardige partij die reeds voor 2 uur in ons voordeel was beslist.

ACC won de toss en liet de gasten batten en op 8 viel reeds het eerste wicket, maar toen kwamen Mitchell en Ingram met elk 30 runs en op 68/1 leken de Schiedammers aan een behoorlijk totaal te werken. Maar zie hoe onvoorspelbaar cricket altijd blijft, want niet veel later zat men met 20 runs er bij voor 88 aan de kant!!

Grote man bij ons was Sahil Kothari die met 5/21 het seizoen voortreffelijk afsloot. Nog voor ik mijn besluit om naar het veld te gaan kon uitvoeren, gaf het scoringbord aan dat dit al te laat was, want in no time produceerden Rahil Ahmed (20) en Shreyas Potdar (34*) een stand van 50/0 hetgeen

dit seizoen nog nauwelijks was voorgekomen.

De benodigde runs werden in nog geen 15 overs gemaakt en voor 2 uur was het klaar. Hiermee kwam een eind aan een zeer moeizaam seizoen, waarbij het gemis aan de inbreng van Heino Khun wegens een blessure welke om een operatief ingrijpen vraagt, ons duidelijk op alle fronten parten heeft gespeeld, met als gevolg degradatie naar de Hoofdklasse.

In mijn meer dan 80 jarig lidmaatschap is deze degradatie wellicht de 10e keer dat ik dit bij de club heb zien gebeuren. Degradatie jaren van deze eeuw waren 2004 en 2007!

Hoe jammerlijk ook, zo’n terugval geeft steeds weer opnieuw energie voor hernieuwde doelen om ons terug te knokken!

Een woord van dank is hier zeker op zijn plaats voor de tomeloze inzet van het leidinggevende koppel van ACC 1 tw. Ernst Pieter Knüpfer en Mark Mulready. Zij hadden geen dankbare taak in een seizoen waar zo weinig succes werd behaald, maar hielden tot het bittere eind vol.

Chapeau!

Kortom, alles bij elkaar: uithuilen en opnieuw beginnen.

OBSERVER

broken image
broken image
broken image

Foto's: EP Knüpfer