Return to site

Dapper strijdend ACC 1 mist de boot tegen VRA en VOC

July 22, 2024

ACC 1 is er helaas niet in geslaagd om in de eerste helft van de 50 over competitie (9 wedstrijden) een winstpartij op haar conto bij te schrijven.

Afgelopen weekend stonden 2 thuis wedstrijden op het programma tegen resp. VRA (eerder verregend) en VOC

Eerst battend werd in beide wedstrijden rond de 150 runs neergezet. Vervolgens werden de tegenstanders op beide dagen gedwongen tot een uiterste inspanning om de winst binnen te halen, hetgeen ze lukten voor het verlies van 8 wickets. Een en ander tot grote frustratie van alles wat ACC was!

Op zaterdag met 30 graden op de meters, deden we veel goed, behalve het laten vallen van een 3-tal cruciale vangen, en zoals bekend “catches, win matches"...

Er was een behoorlijk contingent VRA bezoekers aanwezig op het veld en bij een stand van 140/8 (tegen onze 167) zag je ze denken, al genietend van de witte wijn en het bier, “het zal ons toch niet gebeuren, dat wij de eerste zijn die tegen ACC de punten verspelen”...

Het ACC veld hielp ze uit die spanning door cruciale vangen ongeaccepteerd ter gronde te laten gaan...

Inmiddels speelde op veld 2 het ZAMI-2 team met in hun midden ca. 403 innings ervaring van datzelfde ACC 1 alleen ten minste 20 jaar verder in het leven. Plus dat zij in hun midden een ca. 14 jarige jongeling genaamd SRIPATNALA (R.) hadden die een paar Rotterdamse veteranen met een onvervalste hattrick aan het mes reeg en door onze Seniors op de schouders werd genomen. Cijfers: 4/11/5!!

Winst, gevolgd door BBQ was hun vreugdevolle deel.

Op zondag was de hitte verdwenen na forse regenval. Thuis tegen VOC met de wedstrijd ingekort tot 40 overs.

Weer brachten we bijna 150 runs op het bord met ditmaal Izzy Sayed met 54 runs (van 99 ballen) onze redder aan bat. De rest was kruimelwerk.

Ook VOC leek ons met tussen standen van 95/7 en 125/8 mogelijk de eerste winst te gaan brengen. Niet dus, want ons te geringe totaal werd met hangen en wurgen in 37.2 overs (van de 40) opnieuw voor het verlies van 8 wickets gemaakt!

OBSERVER