Return to site

EINDELIJK... GEWONNEN!!

Eindelijk was ie daar dan, de zo lang ontbeerde overwinning in de Topklasse! Helaas kwam deze winst te laat, want degradatie naar de Hoofdklasse stond al vast.

Maar vooral de manier waarop het koppel Ben v.d. Merwe (100*) en Izzy Sayed(54) de stand van 21/2 naar 147/3 wisten te tillen was hartverwarmend en gaf meer dan voortreffelijk batten te zien, met vele klassieke slagen uit het boekje.

Dat de jonge Ben onder de druk van de laatste runs voor de winst en zijn ton, ongeslagen uit de strijd kwam, gaf de grote schare aanwezige trouwe ACC-ers een sterk gevoel van vreugde om het beetje eerherstel met deze overwinning.

Het ging vandaag opnieuw niet van een leien dakje, maar in ieder geval was het batten, net als vorige week UIT tegen VOC aanzienlijk beter.

Wij hadden na een verloren toss, VOC op 88/5 en 119/6, maar de laatste koppels wisten de Rotterdammers toch nog naar 194/9/50 te brengen.

Onze bowlers verdeelden de wickets als volgt: I. Sayed en M. Hans beiden 2/35/10 - S.Kotharie 2/25/10 - D.Arya 2/50/10 - R.Ahmed 1/10/3

We gaven 19 extra’s weg (13 x wide) en lieten tenminste 3 vangen vallen!

Wij maakten ons na de lunch op voor de achtervolging. Prachtig weer, veel bezoek, waaronder onze Club Nestor Ton Balk (97*!) en de vaste klanten Golden Oldies met aanhang.

Onze start was conform het seinzoen: 4/1 en 21/2…..

Maar toen ging het los als boven omschreven en werd het totaal gemaakt voor de val van 5 wickets in 46 overs.

Het elektronisch scoring bord had het de laatste overs begeven en er moest geïmproviseerd worden met een klein handmatig bordje.

Puntje was nog wel dat ons plecht-anker Ben v.d. Merwe zijn 99 ste run op de 1e bal van de nieuwe over liep en daarmee de tie stand op het bordje bracht.

Captain Raza on strike en de komende 5 ballen als-je belieft geen wides, no-balls of andere troep. Anders zou er wel gewonnen worden, maar zou Ben in de 99 NOT OUT annalen terecht komen. Onder aanzwellend gejoel wist Raza 5 ballen subliem tegen te houden en Ben de kans te geven op de 1e bal van de volgende over zijn century te voltooien, hetgeen hij dan ook deed, met een overigens wel erg korte run.

Missie geslaagd: ACC wint en Ben een schitterende ton! Bravo!

OBSERVER

broken image

Foto: Mark Mulready

broken image

Ben van der Merwe. Foto: Max de Bruin Jr.

broken image

Izhaan Sayed. Foto: EP Knüpfer