Return to site

Mix van jonge talenten en golden oldies wint fraai van Concordia

[door Jan Balk] Zami 2 heeft op geweldige wijze gewonnen van Concordia. In een enerverende wedstrijd bleken de 161 Amsterdamse runs meer dan genoeg om de tegenstander uit Delft te verslaan.

Aan bat zorgden Berend Edelenbos (26) en Sean Elliot (21) voor een uitstekende opening. Ook nummer 3 Tibo Balk (19) deed het zeker niet onaardig.

Mix

Zami 2 is een vrolijke mix van jeugdige talenten en gouden oude krachten en dat was te merken. Ons geweldige talent Rehan Muhammad (19) en onze golden oldie en voornaamgenoot Rehan Younis (18) vonden elkaar namelijk samen op het midden. Dit leverde een oogstrelend partnership op. Later maakte Jan Balk er ook nog eens 12 not out terwijl hij fantastisch werd gesteund door onze talenten Daniyal Adnan en Ramesh Sripatnala. Wat een feest!

Concordia startte aan bat uitstekend en pas op 47 viel het eerste wicket dankzij een vangetje van Tibo op het bowlen van de weer als vanouds spelende Beau te Boekhorst. Vervolgens lieten onze talenten Tibo (2/16/7 met twee clean bowleds binnen drie ballen) en Rehan Muhammad (2/37/7) werkelijk fantastisch bowlen zien.

Ervaren

Het was later aan de ervaren Rehan Younis (3/22/4.5) om het karwei op professionele wijze af te maken. Daarnaast pakten Sean en Beau ieder ook nog eens een fraai vangetje. En zo zat Concordia voor slechts 136 runs aan de kant. Wat een opzienbarende zege!

Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen VOC. Volgens de laatste geruchten staan naast Olly Lodder en Steven de Bruin ook Bas van der Heyde en Heino Kuhn in de basis terwijl Chris Gayle vermoedelijk twaalfde man zal zijn. Het belooft dan ook zonder enige twijfel een legendarische wedstrijd te worden. Komt allen!

Klik hier voor de scorecard

Klik hier voor de stand

Klik hier voor het programma