Return to site

Unieke zege van Afghanistan inspireert talenten van ACC U17

June 23, 2024

[door Jan Balk] ACC U17 heeft op schitterende wijze VCC 2 verslagen. Dankzij de prachtige zege doen de Amsterdamse talenten zonder twijfel goede zaken.

Onze Afghanen Basir Hakimi en Abdul Shafay waren voordat er ook maar een bal gebowld was al helemaal in de juiste stemming. Dat had alles te maken met de historische zege van Afghanistan tegen Australië in Kingstown in de West-Indies tijdens de T20 World Cup, die ze midden in de nacht hadden bekeken. Dat beloofde wat!

Geïnspireerd

Het bowlen van Basir was tegen het eerst battende VCC 2 dan ook een lust voor het oog. Zonder twijfel geïnspireerd door zijn grote voorbeeld Rashid Khan van Afghanistan nam Basir 2 wickets voor 22 runs in 6 overs. Daar zat ook nog eens een fantastische caught en bowled bij. Het bowlen van Basir lijkt echt sprekend op dat van de Afghaanse levende legende Rashid Khan. Er is daarentegen een groot verschil. De googlies van Basir zijn veel beter dan die van Rashid.

Er waren uiteraard nog meer hoogtepunten tijdens onze fantastische fieldinginnings. Zo nam Tibo Balk twee uitstekende clean bowleds en pakte Joshua Francis op het prima bowlen van Abdul een lekker vangetje. Daarnaast ging er geen bal doorheen bij de heerlijk fieldende Lonne Balk. Dit alles leidde er toe dat VCC in 30 overs genoegen moest nemen met 178 voor 5.

Genieten

Onze battinginnings was ook een en al genieten geblazen. Dat had onder meer te maken met de opening van Joshua Francis en Tristan de Man. Joshua slaagde er met 21 runs voor de zoveelste keer in om de dubbele cijfers te halen en Tristan sloeg ‘without doubt’ de hardste vier van de wedstrijd. Later deden Gijs Evers en Jasper het niet onaardig door de in vorm zijnde Tibo Balk goed te steunen.

In de slotfase leken Tibo en Basir de overwinning voor ACC binnen te halen. Maar na 150 runs op het bord wilde Basir echt elke bal het veld uit slaan. Dit kostte hem in het zicht van de haven zijn wicket. Gelukkig kon Abdul de rol van Basir met verve overnemen waardoor ACC het totaal uiteindelijk voor het verlies van vijf wickets in de 27ste over wist te maken. Tibo maakte het karwei met een schitterende vier af en werd met 87 not out uiteindelijk de held van de dag. Wat een feest!

Komende zondagmiddag spelen we om 13.00 uur thuis tegen VOC. Dat wordt natuurlijk zonder enige twijfel een wedstrijd die je niet mag missen. Dus zorg er voor dat je er bij bent!

Klik hier voor de scorecard van VCC 2-ACC

Klik hier voor de stand

Klik hier voor het programma