Return to site

ACC U17 laat zich de kaas

van het brood eten door VOC

July 1, 2024

[door Jan Balk] ACC U17 heeft in een sprankelende wedstrijd verloren van VOC. Op het schitterende razendsnelle derde veld werden er in 60 overs bij elkaar 585 runs gescoord! Wat een feest!

VOC mocht na verloren toss eerst batten en deed dit zonder enige twijfel fantastisch. Dit was vooral te danken aan de razendsnel scorende Mikkel Heere, die in 53 ballen 101 keiharde runs bij elkaar sloeg. Hij werd ook nog eens fantastisch gesteund door Tom de Widt, die het met 70 runs in 50 ballen eveneens geweldig deed. Zo kwam de ijzersterke ongeslagen koploper in 30 overs tot het waanzinnige totaal van 318 voor 4.

Hoogtepuntjes

Ondertussen waren er ook bij ACC tijdens het fielden toch echt een paar hoogtepuntjes voorbij gekomen. Zo had Mark Wolfe een razendsnelle stumping op het bowlen van Edward Thomas waardoor de altijd gevaarlijke Koen de Vos voor 0 aan de kant zat. Daarnaast pakte Mark ook nog een vang op het bowlen van Joshua Francis en had Daniyal Adnan op de allerlaatste bal van de innings een fraaie clean bowled waardoor de midstump werd ontworteld.

De Rotterdamse vader van centurymaker Mikkel was zo blij met de century van zijn zoon dat hij mij als umpire tussen de innings zo maar een broodje kaas aanbood. Helemaal geweldig natuurlijk!

Wij moesten dus een enorme hoeveelheid runs gaan maken en begonnen met Joshua en Gijs (15) zeker niet onaardig. Ook Mark kende met 13 runs een prima start. Maar zowel Gijs als Mark werd door respectievelijk Taha Raja en Mika Haantjes schitterend gevangen. Dit bracht Joshua en Tibo Balk bij elkaar. Zij deden er echt alles aan en lieten met schitterende slagen prachtig batten zien.

Opgevoed

Tibo slaagde er zelfs in om in 45 ballen 99 runs bij elkaar te slaan. Vervolgens hadden we ongeveer vier runs per bal nodig. Tibo toonde aan bijzonder goed opgevoed te zijn door op 99 voor het teambelang en dus het grote schot te gaan in plaats van voor zichzelf te kiezen en een eentje te drukken. Het gevolg was dat hij over de bal van bowler Tom heen sloeg en zijn wicket aan diggelen lag. Maar wat een geweldige innings met ook nog eens zes vieren en tien zessen!

Ondertussen had Joshua Francis met 69 not out zijn bat op imposante wijze door de innings gedragen. Het resultaat was dat wij met het reusachtige totaal van 267 voor 5 net te kort kwamen. Maar wat een wedstrijd!

Blij

De ouders van de Rotterdamse centurymaker Mikkel waren na afloop nog steeds zo blij met de century van hun zoon dat ze samen spontaan de vlaggetjes gingen ophalen. En dat op ons derde veld! Tibo mocht van de vader van Mikkel ook nog eens de onverbiddelijke bestseller Cricket in Clocks van Jacob-Jan Esmeijer en Krijn Vrolijk in ontvangst nemen vanwege zijn 99 runs. En ik kreeg na afloop bovendien in ons eigen clubhuis een biertje van de vader van Mikkel! Cricket verbroedert, laat daar geen misverstand over bestaan.

Natuurlijk was de nederlaag balen en hadden we ons zonder enige twijfel de kaas van het brood laten eten door de Rotterdamse talenten van VOC. Maar desalniettemin hadden we allemaal een geweldige dag gehad. En daarom zeiden we na afloop geheel in de geest van deze toch al zo bijzondere dag: Cheese! Ja, dames en heren, bij ACC U17 is het altijd lachen geblazen. Ook bij een nederlaag.

Komende zondagochtend liggen er thuis tegen Quick nieuwe kansen. De laatste reguliere competitiewedstrijd begint om 09.00 uur. Zorg er voor dat je er bij bent!